Literatura

w te noce gdy chcemy odwrócić się w dobrym stylu (wiersz)

Jarosław Baprawski

to co za nami dawno zamiecione

okruchy i strzępki anielskich piór

na wyheblowanej podłodze liczą

jeszcze nokdauny jak nokturny

 

 

swojsko proszą do stołu

czy kurwy do stoła

 

chuj z wami ściery

 

w ramkach obrazu

mój Jezusek poskładał dłonie

pulchne jak pączuszki z  pszennej mąki

 

wszystko byłoby cacy

lecz ręce cieśli drzazg pełne

powinny krwawić nim dotknięcie

 

zmieni kąt widzenia

załamanie światła

przebije rybę

 

och łaski pełna matko

daj siły nie oglądać

 

barów pełnych mord

ze epoki przedziału zero

 

gdzie barman pluje do zlewu

by chwilę zakrzyczeć

 

będzie głośno

będzie się działo

 

aksamitna struktura drewna

 

łaskiś pełna

polewaj do miski

 

mi go

tańcem

 

za szklanki

skurwysyny

 

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
cloudia
cloudia 10 stycznia 2014, 19:51
Jest w czym porzeźbić, materiału od cholery ;-)
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 10 stycznia 2014, 20:01
..to super :)
przysłano: 10 stycznia 2014 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca