będziesz w raju

Jarosław Baprawski

tęsknię za dzikim kurestwem

życiu przepijanym noc w noc

z nogami dziwek na ramionach

 

kurwa jakie to piękne

staczać się w dół

pod kołdrą snu

 

 

jaki chuj mnie natchnął

bym pisał wierszem

wznosił ponad

stan cieczy

lewitował

śmierć

 

codzienność dobija

moje miecze leżą odłogiem

konie zdechły zbroja obrosła legendą

 

tak szczerze to nie chce mi się żyć

zmęczony każdym beznadziejnym dniem

wyglądam jasnego gromu wojny zarazy i śmierci

z głodu mam tylko zaprawdę

 

powiadam ci jeszcze dziś

 

 

 

Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 29 stycznia 2014
anonim