Literatura

wyrajony(Po) (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

kiedy ci marsza grają

słowo się przecież rzekło

za każdym cudnym rajem

jest najzwyklejsze piekło

 

 

za każdy uśmiech łzą zapłacisz

za dobro złem odpłacą ludzie

i tylu wrogów ilu braci

w ogień za tobą z ogniem pójdzie

 

brzytwy się chwycisz niepodanej

gdy na dnie będziesz pływał w zbroi

zapytasz głupio czemu panie

szczęscie szczęśliwym nie przystoi

 

 

 


wyśmienity– 12 głosów
2 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 30 stycznia 2014, 10:54
bez "ostatniej"..............................jest wiersz
Ir
Ir 30 stycznia 2014, 11:07
"brzytwy się chwycisz niepodanej

gdy na dnie będziesz pływał w zbroi

zapytasz głupio czemu panie

szczęscie szczęśliwym nie przystoi"

I to widzę finalnie.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 30 stycznia 2014, 11:09
się robi psze państwa
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Dobry i celny :)
...
... 30 stycznia 2014, 13:09
wyśmienity samo życie:)
Mirek
Mirek 31 stycznia 2014, 16:49
bez napinania się i dobrze.
kiks w ostatnim. nie brzmi.
Jollla
Jollla 31 stycznia 2014, 18:14
tak lubię - z dystansem. z humorem, przeczytałam z przyjemnością
przysłano: 30 stycznia 2014 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca