Literatura

pisać wiersze i pierdolić o miłości całą drogę (wiersz)

Jarosław Baprawski

życie to bilet w dwie strony

wysiadamy na stacji tulonych ramion

a wracamy ciemnym zimnym bagażowym

w najściślejszych wymogach nabytej skromności

 

cała trasa byłoby znośna gdyby cel podróży był jasny

a błona dziewicza maryji nie tylko stanem przejściowym

nadziemskiej fascynacji nad krajobrazem nieokreślenia

 

w takt pośladków nie ma czasu na analizowanie

dlaczego gdzie kiedy i na co przez tunele

światłem opartym na doświadczeniu

będziemy sobie lewitować

 

 

 

 

 


dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
...
... 21 lutego 2014, 12:49
Zde­finiuj miłość, do­piero pózniej pier­dol o niej głupoty
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 21 lutego 2014, 13:03
Pląsawica :)
...
... 21 lutego 2014, 16:00
to nie było złośliwość;-)to taki opis twojego wiersza;-)
calvados
calvados 21 lutego 2014, 18:08
Często dyskutuję o Twoich wierszach, nie mogę dać dwóch ocen, ale poczuj, że są właśnie dwie.
Cytra
Cytra 21 lutego 2014, 20:17
Kontrola biletów....to ile lat miała ta błona dziewicza?
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 21 lutego 2014, 23:02
czterdzieści i cztery :)..Ciekawska :)
przysłano: 21 lutego 2014 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca