Literatura

dla korynckiej łajdaczki najbardziej piśmiennej z niewiast (wiersz)

Jarosław Baprawski

matko która stroisz harfy aniołom
niech nie zwiodą cię dzwięki liry
w złudnym widoku dziewic
splatających warkocze
nad płaskościegiem
umiłowanych ułud

 

poza niby
są kurwy
i głazy

 

w tchnieniu po burzy
tęczowym kolorycie

 

toczą poezję dla pustki
pastwiąc się nad
pieczęcią

 

 

słowa tylko
dlaczego nie rwą
szmat na bandaże
dla tych

 

o trupiej twarzy
gdzie ą i ę
śmiercią
jedną

 

kromki znaczą


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 lutego 2014 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca