Literatura

Maluje słowami (wiersz)

Krzysztof Hess

Ma­luje słowa­mi mo­je obrazy,
na płótnie duszy i kar­tki oazy,
Ma­luje ser­cem i mie­szam kolory,
i biały skra­wek już wypełniony.
Bar­wa­mi miłości i uniesienia,
a cza­sem też bólem, świata cierpienia.
Ma­luje co wi­dać i te­go co nie ma,
zaz­wyczaj się mówi, że to marzenia.
Ma­lować słowa, to ciężka jest sztuka,
gdy pędzlem jest ser­ce, a nie nauka.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
MiLo Mirosław Nowicki
MiLo Mirosław Nowicki 10 marca 2014, 10:18
rekwizyty zużyte, rytmika schrzaniona
tekst o grafo?
przysłano: 8 marca 2014 (historia)

Inne teksty autora

Choć szablami!
Krzysztof Hess
Wczoraj
Krzysztof Hess

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca