Literatura

moje glany mam po ojcu który bywał (wiersz)

Arkadiusz R. Skowron

 

bardziej w ubyciu niż w aktualnościach co? nie 
ten niezapominajkowy kolor to ja sama
wymieszałam sobie farby i znalazłam i 
nałożyłam na oba noski aby nieco 

rozweselić czerń buta ale anarchia to 
robota mamy mówiła mi że ma 
doświadczenie z czasów gdy była 
w moim wieku 
i nawet 

niektóre ściany w naszym mieście jeszcze 
nadal noszą na sobie pacyfki i anarchie 
mojej rodzicielki ech ale teraz od tygodnia
muszę mieszkać u znajomych z załogi bo 

mama wygoniła mnie z domu 
za zbyt późny powrót no 
niepierwszy
trzynaście godzin no 


ale weszłam wczoraj do domu gdy spała
bo musiałam wziąć
książki no tak ten rok ostatni 
gimnazjum skończę w poniedziałek 

mam rozmowę o pracę może uda się i 
pokażę jej że jakoś
sobie poradzę i nie będę 
jej kłopotem no jestem

niepełnoletnia ale ulotki mogę nosić i szkołę 
skończę gdy sobie kupię komórkę 
choćby starą wtedy
zadzwonię do mamy i pójdziemy na kawę

a potem będziemy może razem
rozweselać moje glany kolorem 
bo nie chcę by się spełniło
nołfjuczer dlatego mam

ametystowe sznurówki i plecak
(po mamie)
 

 

Gliwice 14.03.2014 r.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 14 marca 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca