Literatura

Ciuszki (wiersz)

Ewa Kulczyńska

 

Lubię ciuszki nosić nowe.

Te najdroższe, te markowe.

Tracę humor tu i tam,

Gdy popatrzeć tylko mam.

 

Gdyż na sobie mieć je wolę.

By pokazać zaraz w szkole.

Wtedy inne koleżanki,         

Mówią- „zobacz, spodnie Anki”.

 

Jakie śliczne kolorowe.

Wręcz bajecznie odlotowe.

Lecz cóż z tego jeśli Anka,

nie wie dobrze, co to tkanka?

 

Pani patrzy na nią zła.

„Aniu” mówi- „to nie ja,

winę mam za Twą niewiedzę.

Usiądź w ławce, pomyśl szczerze, co dla Ciebie najważniejsze, czy ubranka, czy… czytanka"?


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 maja 2014 (historia)

Inne teksty autora

O sprawiedliwości
Ewa Kulczyńska
O oszukanej Dance
Ewa Kulczyńska
O Lence
Ewa Kulczyńska
Co mam robić?
Ewa Kulczyńska
O pragnieniach
Ewa Kulczyńska
Plociuszek
Ewa Kulczyńska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca