Literatura

*** (wiersz)

Druid777sg



"Licząc na kamień na kamieniu po sobie,
to tupiąc nóżką w geście protestu. Módl się do Boga.
Może ukocha w tobie swojego człowieka, jeśli rozpozna."
                                     Renata Kuta



Gdzie spadnie ziarno, gdzie urodzi owoce - pokarm spragnionych dobrotliwości i jasnych
skojarzeń mimo nieprzeniknionego zamysłu
istoty rzeczy.

Czy kamień na kamieniu będzie ostatecznym końcem marzeń, czy ugór wysuszony
zimnym wiatrem,

czy może urodzajna gleba dla chleba powszedniego.

Gdy opowiesz mi historię wczorajszej modlitwy,

może znajdę dla ciebie zakończenie tej przedziwnej podróży do wnętrza
samej siebie,

albo jeszcze dalej, gdzie istota
rzeczy jest.

 


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
hadwao
hadwao 25 lipca 2014, 13:44
Całkiem .
Potisz
Potisz 25 lipca 2014, 17:58
Wiersz ze zlepków cytatów z Biblii.
Mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale wiersz mną nie wstrząsnął.
Mi Lo
Mi Lo 25 lipca 2014, 21:07
szarlataneria, czyli bez zmian
przysłano: 25 lipca 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca