Literatura

Bojaźń Boża (wiersz)

arte

 

Boże pobłogosław Putina!
czy nikt z nas nie bawił się w wojnę
opowiadał za dobrem
które było naprzeciw zła
niektórym to pozostało i stali się
mężem opatrznościowym
w soborze Błagowieszczeńskim

popadli w mistyczną euforię

 

po tym gdy uzmysłowili sobie
że są narodem wybranym
i odzyskali braciom uciemiężonym
Taurydę
na deskach kreślarskich tworząc
alternatywną wersje historii

 

rozwiązłość programową
zepsutej Europy antywartości
niwelując do zera
Miłość Bliźniego Wolność
i Różnorodność

wykreślając propagowanie
nietradycyjnych związków wśród
nieletnich

 

Boże pobłogosław Putina!
on to naprzeciw nowemu
porządkowi świata
dotrzymuje danego słowa
dzieli i rządzi rozdaje kontrakty
na okręty typu Mistral

 

przemysł zbrojeniowy ten w Anglii
wie że robi się dobre interesy
na eksporcie broni
śmiercionośnych zabawkach

 

nie jest prawdą
co mówią synowie zatracenia
w mediach mętnego nurtu
że jest nowym Hitlerem Mussolinim
lub kimś podobnym
obrońca tradycyjnych wartości


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 2 sierpnia 2014, 12:28
Chyba dobre prowo, ale nie jestem pewny. :D
przysłano: 28 lipca 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca