Literatura

Upolować (wiersz)

arte

 

„Miasto Moje
A W Nim” Dyskretnie i bezpiecznie
udzielam pożyczki bez BIK
dla każdego klienta upominek gratis!
Tak się reklamuję
na ulotkach w czas żniw
kiedy wysyp nalepek na słupach
i wiatach przystankowych

Zarzucam sieć i czekam
w tej branży cierpliwość popłaca
uczciwość i pewność siebie
to połowa sukcesu
trzeba stwarzać pozory
by zmylić czujność potencjalnych
ofiar

Specjalną ofertę kieruję
do osób nie myślących racjonalnie
ze względu na podeszły wiek
lub aktualne choroby
wyciągam dłoń do cierpiących głód
udzielam pomocy od ręki tym
którym inni odmówili

Po podpisaniu aktu notarialnego
u znajomego rejenta
pod zastaw nieruchomości
bez dwunastu kroków
weryfikacji wchodzenia w życiorys
Na podstawie charakteru
odręcznego pisma

Mogę ustalić jak głęboki jest efekt
"śnieżnej kuli" czy pułapka
doprowadzi mrówkę do "spirali
śmierci" gdy padnie wycieńczona
przed wybawcą który
ją z mieszkania usunie


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 1 pazdziernika 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca