Literatura

Tylko dla Ciebie w ten sposób odpowiadam (listopadowo) (wiersz)

Paweł Lewandowski

dotykam Twoich włosów gładkość

mrowienie palców przypomina mi

o właściwym kierunku ku miejscu

w którym razem ciepło się ubierzemy

 

a obszar objęty zimnymi prądami

posiada solidne ogrodzenie

budowane porcjami

byliśmy zachłannie nadjedzonym deserem

 

ale tylko w warunkach gdzie wyrósł

nie pytam jak się czujesz

wiem to z Twoich oczu

 

promieniują upałem bezpieczeństwa

bezdeszczowym listopadem

 


fatalny 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 12 listopada 2014, 10:41
Dla Orianki <3
Badger
Badger 15 listopada 2014, 03:47
Rosnące uczucie wyraziło się marnym wierszem. Próbować, próbować, próbować aż się uda opisać.
przysłano: 12 listopada 2014 (historia)

Inne teksty autora

to świat memów i gifów
Paweł Lewandowski
Zaraza
Paweł Lewandowski
Podaj mi dłoń
Paweł Lewandowski
Spotkanie
Paweł Lewandowski
Ściany
Paweł Lewandowski
Mówisz, że człowiek
Paweł Lewandowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca