Płyniesz do mnie tysiącami kilometrów

Paweł Lewandowski

miłość to godzina dwunasta

ciepłe południe

i północ

jesteśmy wskazówkami zegara

 

uczucia nie wolno chować

w szczeliny torebek i portfeli

 

nacechowane jest ludźmi

nasza broń przyszłości

przyjemna podróż

i lot nad kukułczym gniazdem

 

miłość dobrze wygląda na ekranie

i ładnie potrafi się ubrać

w teatr czy muzykę

 

każdy powinien ją zażyć

jak witaminę

brakujące ogniwo funkcjonowania

Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 17 listopada 2014
anonim