Literatura

Między żebrami (wiersz)

lafrotera

Pustka

Między żebrami

Zabiera mi dzień

Wlewa się do środka falami

Słońce tu na nic

 

Cyframi

urządziłam życie

Chłód mi przyjacielem

I na nic z ciała okrycie

Kiedy kość mym celem

 

Głód emocji dojrzewa latami

Zakrywa wszystkie skazy

Na oślep posługuję się mapami

I tak leczę urazy 

Okrywając wspomnienia kocami


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 26 listopada 2014 (historia)

Inne teksty autora

Poezji gmach
lafrotera

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca