Literatura

Bal u Rothschildów (wiersz)

arte

Zaproszenie w lustrze
zapisane wspak
na niebie à la Rene Magritte
upamiętniające
biedaka co
nie doczekał powrotu
w przeciwieństwie do
Salvadora Dali
chciwego na Dolary
ciekawego menu
z wykwintnymi daniami
z nosorożcem
metafizyczną perspektywą
szalonych butów
dania z żółwi
i kołyszących lalek
naczyń z futra
czerwonych ust
i niebieskiego chleba
kobiety z cukru w łóżku
pośród róż pustyni
Iluminacji świetlnej
przywołującej ogień
„Czaszkę i Piszczele”
w Elizjum
Witałem przybyłych
jako gospodarz Baphomet
całą beau monde
crême de la crême
wyselekcjonowanych
Iluminatów
którym było łatwo
w okresie kryzysu
popykać w "monopoly"
aż do następnego
rozdania kart
gdy pogłowie bez względu
na płeć lub wiek
zmniejszy się znacząco
dzięki większemu
od mojej osoby
Antychrystowi Putinowi
pierwszemu
po Bogu


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 10 lutego 2015, 07:20
...wielopoziomowy tekst dla, którego nie ma, co pusto się rozpisywać, skoro można
okręcać (w lewo-prawo) kalejdoskop
przysłano: 9 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca