Literatura

cierpliwie czekałem (wiersz)

Jaro

czas się dłużył 
spadało słońce za słońcem 
czekałem 
przyszłaś jak wiosna 
rozkwitłaś zielenią 
białe pąki wiśni w dłoniach 

wieczorami patrzyliśmy w księżyc 
dotykałem gwiazd jedną mam w ręce 

w ramionach utuliłem sen 
szalem okryłem jak miłości cień 

przyszłaś jak dobra nowina 
czekałem 
na taki styl 
twój śmiech szczery gest 
podarowałem ziarno radości i szczęście 

mam ciebie jak rytm w piosence 
jesteś hitem w eterze 
kocham wspólne chwile nie zatrzymam 
niech będzie ich więcej

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca