Literatura

mówią o mnie (wiersz)

Jaro

mówią o  że jestem wariatem 
szepczą po kątach trójkątnych pokoi 


nie patrzą w tęczowe oczy zamyślone  

jestem sam w głowie mam sztorm 


przyjazń odeszła w klawisze fortepianu 
muzyka gra w  duszy 

 

ważne że jestem tutaj między a pomiędzy 


podnoszę się z łóżka co rano o ósmej 
jak zwykle piję kawę z pianą 
papieros gaśnie 

 

szepczą po kątach trójkątnych pokoi

 


słaby+ 5 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Matkovsky
Matkovsky 28 lutego 2015, 21:53
Nie zwracaj uwagi na ocenę Mithrilla, on jest we mnie szaleńczo zakochany i zwariował biedak :(
Bogusław Uściński 1 marca 2015, 18:50
W głowie mam sztorm - podoba mi się
Yaro
Yaro 2 marca 2015, 22:59
Czasem tak bywa...dzięki:(
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 28 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca