Literatura

ciernie na skroniach (wiersz)

Jaro

Odejdź precz Judaszu 
umarłych kości wołają  
  
nie mogę podnieść za ciężki krzyż 
cichy wiatr przywiał dal 
  
demony  wokół 
grzechów odpuszczenie 
  
pale wbite w ziemię pamiętają 
krzyżowanie bicz kat i krew 
  
 boża łza uroniona 
ziemia rozwarła pierś 
  
matki troska łaski pełna 
proroctwa ziściły los

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 11 marca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca