Literatura

kim jestem(1995)jazda po butaprenie (wiersz)

Jaro

kocham cię
nie wiem gdzie
połączony z przyrodą jesieni
jestem atomem pierwiastekiem 
częścią wszechświata gwiazdą 
 
nie wiem kim jestem zniknąłem 
może powietrzem echem lasu
ptakiem zegarem wyczuwam zapachy 
zaglądam pod pachy tam nie ma mnie
co chcesz wiedzieć więcej
 
kolorem zieleni jestem liściem dębu szelestem na wietrze
promieniem słońca w oku
głosem lasu echem 
spłoszonym zwierzęciem jestem
 
puszka po pepsi nie gnieć mnie więcej
człowiekiem co ma serce 
kochankiem jestem
kocham bardziej cię 
 
ciągle jestem sobą jest  to najważniejsze

 


słaby– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 8 kwietnia 2015, 08:32
"jestem atomem >>pierwiastekiem<<"..........................idzie o masę kotleta?

"może powietrzem >>echem lasu<<" = "głosem >>lasu echem<<"

...............................i takie tam zaklejone kocopoły
przysłano: 7 kwietnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca