Literatura

Odległość (wiersz)

Katarina / Katarzyna Klatkiewicz-Stuper


Kroplą po szybie
Spływa wielka łza żalu
Światy zlewają się w jedność
Króluje kolor popielaty
Emanuje z niego niepewność
Droga do twego serca
Zarośnięta jest żarnowcem
Moje słowa nie potrafią
Złożyć się w wiersz dla ciebie
Ale serce otwiera okno
Usuwa szyby, które są zimne i twarde
Wchłania ciebie
Ze smutkiem i radościami
Milczenie okazuje się najlepszą bronią
Przed kuszącym - złym splotem okoliczności

Spójrz w moje oczy
Weź z nich spokój
Tego potrzebujesz - to odnajdziesz



dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

O mój ty smutku cichy
Krzysztof Kamil Baczyński
Pieśń kupca
Bertolt Brecht
Psalm 4
Krzysztof Kamil Baczyński
Bohater
Krzysztof Kamil Baczyński
Pokolenie
Krzysztof Kamil Baczyński
Pragnienia
Krzysztof Kamil Baczyński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca