Literatura

Images - haiku 25.08 - 25.09 (wiersz)

Rukusafu

Wszystkie haiku napisane między 25 sierpnia a 25 września 2001 roku (poza cyklem Siedem obrazów z Tego Życia).
Giverny
25.VIII.2001

Żar cieknie z nieba
W półprzysiadzie podziwiam
Pędy bambusa


Koniec sierpnia
30 VIII 2001

U bram jesieni
Któż chętniej będzie zrywał,
Niż wąchał kwiaty?


Martwa natura
30 VIII 2001

Martwa natura
Wiatr to, czy oddech damy
Tchnął życie w kwiaty?


Noc skradła niebo
5 IX 2001

Noc skradła niebo
Słońca w pochmurnej masce
Szukam pospiesznie


We mgle porannej
20 IX 2001

We mgle porannej
Wzwyż w miejsce hal niebiańskich
Twarze niebiańskie


Teleskop w Weronie (po Norwidzie)
25.IX.1001

Ach! To deszcz letni!
Trzaska o szklane oko
Rój meteorów


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 pazdziernika 2001

Inne teksty autora

Przeprost Ciapki w Ogrodzie Saskim
Łukasz Isha Pietraczuk
Będzie kochać
Łukasz Isha Pietraczuk
Tańcz
Łukasz Isha Pietraczuk
Sen o polach pszenicznych
Łukasz Isha Pietraczuk
Modlitwa dziękczynna
Łukasz Isha Pietraczuk
Dłoń Enei umierającej
Łukasz Isha Pietraczuk
Ledwodyszemranie
Łukasz Isha Pietraczuk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca