Literatura

bo mam ochotę być banalny (wiersz)

Arkadiusz R. Skowron

po prostu mnie przytul
nieważne co mówię i czy
chcę być tym z mitu
albo tym z łzy

przytul po prostu
choćbym i klął
by skoczyć z mostu
trzeba się wspiąć


(nieważne że słowa akurat
chwilowo ubrane)

zwyczajnie obejmij 
jak dziecko choć krnąbrne
zanim się ściemni
do znaczenia dobrnę

po prostu
 mnie zakuj
i łeb mój potarmoś
bez liter bez znaków
chcę dać się

przygarnąć
nagiej prawdzie


(nieważne że słowa akurat
chwilowo ubrane

całe brzmienie myli się
brzemieniem)

po prostu złap mnie za ucho
usta

niemi
 sobie pójdziemy 
po prostu 
(wężykiem)

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 20 maja 2015, 01:20
To całkiem zajebiste-) Ale lepiej wyjaśnij problem z wężykiem, albo opisz - prawdziwą wersję!
Do roboty!
Bogusław Uściński 20 maja 2015, 10:01
Ja też to kupuję. po prostu...
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Fajne, miło stają w oczach wszystkie konteksty.
przysłano: 19 maja 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca