w pokoju

slavic player

supeł sznurka pidżamy

gra węzeł gordyjski

 

a spojenie ściany z sufitem

czyjś ostatni horyzont

 

przez nacięcie w żaluzji

hiszpańską lunetę

 

dostrzegam balkony

i żagle na sznurkach

 

niech jeszcze

zacznie działać wiatr

 

bo dawno nie jest

tylko wyrazem w notatniku

 

 

 

slavic player
slavic player
Wiersz · 11 czerwca 2015
anonim