Literatura

Moje życie? (wiersz)

Domi

Trochę tu,trochę tam,

Swoje życie oddałam.
Z przerażeniem przeczytałam, że 26 lat przespałam.
5 miesięcy narzekałam, 6 miesięcy w kolejsce odstałam.
1 rok chorowałam, 5 lat w necie buszowałam.
136 godzin się malowałam, przez 115 buzię wyszczerzałam.
Przez 91 godzin ciało na słońce wystawiałam, a przez 2130 dni w robocie siedziałam.
658 godzin się przytulałam, ale 653 godziny na autobus czekałam.
Przez 584 godziny potraw kosztowałam, 7 lat z boku na bok się przewracałam.
Przez 20 godzin na połączenie z konsultantem czekałam, przez 1950 dni odkurzałam i kurze wycierałam.
Przez 11 lat telewizję oglądałam, czasem się wtedy śmiałam.
Statystki mówią tak, to jest dla mnie jakiś znak.
Muszę ogarnąć swoje życie, może spędzę je w Madrycie?

fatalny+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
O matko, co to?
kopia cesarza internetu 14 czerwca 2015, 15:55
Tyle liczenia
Domi 14 czerwca 2015, 18:35
Ludzkie życie w liczbach :)
Ir
Ir 15 czerwca 2015, 12:07
...ałam, ałam, ałam, ałam..................ałam....
przysłano: 12 czerwca 2015 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca