dni robocze

slavic player

jemy ciepłe jeziora przed wyjściem

a w drzwiach oni poskramiają gaz

skazują terrorystę

 

wyrzucamy śmieci 

nieśmiałe kraje

o nowatorskich architekturach

 

rozpinamy przed ochroną

kieszenie plecaków

działy produkcyjne

 

podróżujemy po sieci

kolonizujemy żyzne portale

slavic player
slavic player
Wiersz · 13 czerwca 2015
anonim
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
    Fajna puenta. Dobry, zwarty tekst

    · Zgłoś · 9 lat
  • K.Dorosiński
    oni - ale jacy oni? kosmici czy co?
    temat żyzny i aktualny, ale jakoś mnie nie porwało
    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 9 lat
  • Mi Lo
    brzmi fajnie, a pozostawia po sobie jedynie bałagan.
    zgrzyt

    · Zgłoś · 9 lat
  • slavic player
    szanta,

    dzięki.

    xblade,

    a muszę mówić "jacy oni"?

    Mi Lo,

    dlaczego?

    · Zgłoś · 9 lat
  • Mi Lo
    i to jest właśnie pytanie do autora. dlaczego?

    · Zgłoś · 9 lat
  • slavic player
    Przecież to Ty postawiłeś ten zarzut.

    · Zgłoś · 9 lat
  • Mi Lo
    to nie zarzut. to jedynie odczucie uważnego czytelnika.
    jeśli czujesz się urażony, to mogę stwierdzić, że to zapewne wina czytelnika.
    może poczujesz się wtedy lepiej, ale nie jestem pewien, że to o to własnie chodzi.

    · Zgłoś · 9 lat
  • slavic player
    Nie czuję się urażony. Próbuję tylko się dowiedzieć, gdzie jest ten zgrzyt i bałagan.

    · Zgłoś · 9 lat
  • Mi Lo
    zanim oswoiłem języki obce śpiewałem "po szwedzku" i było super: nuta w nutę.
    tu też brzmi, ale treść pozostawia obojętnym

    · Zgłoś · 9 lat