panta rhei mówił swą grą bo nie był
uczonym nawet nie wędkował
strzelał matematyczne bramki
grałem w wirtua fighter z jego
rywalem parmenidesem lekceważył styl
nie swatał logiki z szaleństwem
potem chlałem z kolejnym hugo
oblicze miał z gołębi placów i kałuż
przeczytałem jednym tchem jego nostalgię
ale gdzie walczy mój ulubiony
filozof ten najbardziej mnie wkurwiający