Literatura

miranda (wiersz)

xblade


jak zwykle jesteś niepoprawnie hermetyczna
nosisz w sobie twarze dziewczyn
odpływających w melancholie śródmiejskich tłumów

 

przez warstwę świeżej farby nie widać nawet cichej prośby

wydrapanej na ścianie przystanku
którą młodzi chłopcy uznaliby za znak rozwiązłości
lub zwykłe kurewstwo

 

pamiętasz kochać można normalnie
bez zbędnych ambicji i bladości błagającej o najmniejsze ciepło
z czasem dłonie stają się cięższe nadając kształt nienazwanym -

 

będę tam gdzie zapomniałaś


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 11 lipca 2015, 09:50
"uznali by".....................?

można by z powyższego jeszcze wydobyć wartościowy tekst, tylko należałoby go
odchwaścić
przysłano: 9 lipca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca