nominosum

Jacek JacoM Michalski

po łydce świecy spływa wosk

dokumentując żar wiary

chłodem posadzki mrozi

nienazwane potrzeby

tyle jest słów które by mogły

ale nie mogą

bo wypowiedziane tracą

odsunąć nas od sklepień i stygmatów

w miejsca tak inne

gdzie samotność jest wspólnotą

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 14 lipca 2015
anonim
  • Mithril
    "po łydce świecy spływa wosk dokumentując żar wiary
    chłodem posadzki mrozi nienazwane potrzeby
    tyle jest słów które by mogły

    ale nie mogą bo wypowiedziane tracą

    odsunąć nas od sklepień i stygmatów
    w miejsca tak inne gdzie samotność jest
    wspólnotą"

    na ten........................................ :-)

    · Zgłoś · 9 lat