Literatura

moment (wiersz)

Bartek Wyrostek

not exist


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 16 lipca 2015, 07:21
"To wszystko co wiem

to wszystko co czuję zostało i jest wspomnieniem
o tobie i wiesz że decyzja zapadła w twojej głowie
wbrew mnie ale

w zgodzie z logiką wydarzeń

(...) trudno nazwać ją niemądrą
(...) trudno >też< nazwać jedynym wyborem

Była szansa
wiem jedna {na} milion że uda się spleść niesplecione w całość
nic co powiem nie będzie mądrzejsze od milczenia
ale ty nie musisz stosować się do tego co podpowiada (...)
logika

bądź sobą i zadbaj o komfort własnego ja i daj mi do cholery spać

Jest tyle dziwek w okolicy (a)le żadna nie pachnie tak jak ty
(w)ięc daj mi spać tysiąc razy (m)oże znajdę ramiona podobne
do twoich (a) teraz odchodzę choć to dla mnie >trudne< nie krzyczę
(o)dchodzę i mówię do siebie (g)ood bye

ciebie przecież nie ma"


* * * * * * * * *

nie przyłożyłeś się do intrapsychicznej "relacji", która sprzyja wykładni komfortu czytania/odbioru; w ostatniej nic niedająca majuskuła każdego wersu i nieszczęsna kropka w "finale"

tekst jest dobry - tylko poprzez pewne uporządkowania należałoby dać mu szansę zaistnienia... "ciekawością"
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Mithril Miauczenie zrozpaczonego kota. Mithril, tym razem jakiś łagodny jesteś. Choryś czy co? ;)
przysłano: 15 lipca 2015 (historia)

Inne teksty autora

kiedy
Lucky Person
poczekaj
Lucky Person
przyjaciel
Lucky Person
niepokoje
Lucky Person
usiądź
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca