Jakżeś kobietą,
żebyś to wszystko
tylko wychodziła.
Ale jeśli się w stare
rzeczy nie mieścisz,
to jakżem mężczyzną
rozumiem nowe zakupy.
Poza tym, że który
mężczyzna jest
tylko mężczyzną -
silnym i bogatym.
A która kobieta
tylko kobietą -
niewinną istotą.
Ale tak naprawdę,
to nie wiem, czy
uległość jest
domeną kobiet,
czy słabością
mężczyzn, albo i
siłą przydupasów.