bo ty jesteś najdziwniejszym
co mnie w życiu spotkać chciało
z uwielbieniem prostych wierszy
i mądrością czarno-białą
morze kochasz kwiaty pieścisz
no a ludzie jak to ludzie
wierzysz że są trochę lepsi
gdy pozbawią się już złudzeń
wciąż próbujesz świat naprawić
czasem własny czasem wielki
mawiasz że jesteśmy słabi
pisząc listy do butelki
kiedy tańczysz na błękicie
gwiazdy lecą spod koszuli
chociaż znam cię całe życie
wciąż nie mogę cię przytulić
a mnie cieszy jego nieświadomość, że są rymujące pióra w sieci, o których nawet mu się nie śniło :-)