wiersz przeciwbólowy

Grzesiek z nick-ąd

Ewie,przyjaciółce od biedy

 

w twoich Bieszczadach, w starej biedzie

prozą, piosenką może wierszem

miałem ci siebie opowiedzieć

więc się nie żegnaj ze mną jeszcze

 

na moich cichych wrzosowiskach

gdzie pan borowik się rozgościł

opowiem ci o sobie wszystko

byś już nie miała wątpliwości

 

wiesz przecież bardzo było warto

pisać i uczyć się na pamięć

a nawet jeśli by się zmarło

poezja życiem pozostanie

 

obojgu wiara nam nie obca

że wszystko można spłacić wierszem

hulając razem po manowcach

 

więc się nie żegnaj ze mną jeszcze

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 4 października 2015
anonim
  • Mithril
    ...wow
    (ale)

    "bys juz..."

    · Zgłoś · 9 lat
  • Ir
    Czuję się w Twoim budynku jak w domu :)...Wygrałeś!

    · Zgłoś · 9 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    dzięki poprawiłem lieterówy

    · Zgłoś · 9 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ...obrazem i nutą dziękuję za piękno Twoich słów.....
    dziś wysyp pięknej poezji, jak jesiennych borowików..)

    https://youtu.be/huXMw5Xgrzo

    · Zgłoś · 9 lat
  • Mi Lo
    z przyjemnością.

    · Zgłoś · 9 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Wspaniały

    · Zgłoś · 9 lat
  • Justyna
    super:)

    /edited: nie spamuj/

    · Zgłoś · 9 lat
  • Enturiarium Minuk
    ale macie gusta dla mnie to pierdoły wyróżnienie? nic w tym nie ma czyste kpiny

    · Zgłoś · 8 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Wchodzę tu dziś w poszukiwaniu dawnego ducha Wywroty, bo bardzo bym chciała wiedzieć, że są gdzieś teraz ludzie, którzy się czują tak jak ja. Którzy nie wiedzą, co zrobić z emocjami i wspomnieniami. Może to nieodpowiednie miejsce na ten komentarz, ale lepszego nie umiem znaleźć.
    Dzięki za ten wiersz.

    · Zgłoś · 8 lat