Literatura

dałaś nogę (wiersz)

Jaro

nie brak mi sił ni słów 

przemiły zamknięty jak we śnie

idę gdzieś jak pies

samotny pochłania zżera mnie czas

smutne dni bez ciebie jak kości 

blade 

każdy szept każdy szmer budzi nadzieję

tyle lat

runęły mury przed dwudziestką 

napalony jak smok kocham cię

tyle już lat nie czuję nic

jakby to było wczoraj

 

odezwij się zwyzywaj mnie 

za każdy dzień za opisy 

za ochronę danych osobowych

bo ktoś o nas wie 

 

za zniewolenie za miłość

za dzień za sen 

 

skądś cię znam 

spotkanie przy wrotach bram 

dziwny świat znalazłem cię

a ty dałaś nogę


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 pazdziernika 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca