Literatura

sprzedać za ładne oczy (wiersz)

Jaro

malowane mury
krzykiem duszy że źle
na ustach gniew 
mrozi serca 

w dłoni kije i kamienie

dusza promieniem nadziei 

 

instynktownie do przodu

ku chwale bez pomników 

prawdziwi patrioci walczą 

z podniesiona głową 

na ostrzu z krwią o

zimnym wzroku

 

patrioci 
rodzą się każdym dniem i nocy snem
czy zimno czy ciepło 

jak dobrze jak źle
miłość rozgrzewa ciała z pełną mocą

 

uważaj bądź przezorny
nie pozwól złodziejom kraj roznosić
nie daj się sprzedać za ładne oczy

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 pazdziernika 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca