Literatura

samotność nie ma nic wspólnego z brakiem towarzystwa (wiersz)

xblade

zimne podmuchy. popatrz, mamy jesień pod stopami,
a przecież wczoraj stałaś tu boso,
broniąc się przed każdym słowem.
prościej byłoby wbiec pod koła, lub skoczyć

 

z wysokości własnych oczekiwań
nie widać już celu. jestem.

 

znów opowiem ci kilka głupot -
o tym, że wszystko w porządku,
o starszej pani w kiosku,
ruchu planet na miejskich bilbordach
i światłach gasnących w mrok. zostanę,

 

ukryłem się w zgięciach twoich kolan,
kiedy śnieg gryzł po kostkach jak pies.
załamania na mokro smakują najlepiej.

niektórzy nazywają je nieporadnością życiową, ja,

 

zwykłym skurwysyństwem innych.


dobry 10 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 19 pazdziernika 2015, 13:07
"zostanę, ukryłem się w zgięciach twoich kolan,
kiedy śnieg gryzł jak pies po kostkach.
załamania na mokro trwają.
niektórzy nazywają je nieporadnością życiową, ja

zwykłym skurwysyństwem innych."

na ten...........................przykład
K.Dorosiński 19 pazdziernika 2015, 13:08
myślę, że to dobry przykład
tag
tag 19 pazdziernika 2015, 15:54
Mam do przetarcia szafki w kuchni, we frezach i oszklone części. Do szafek używam płynu do okien. Teraz sobie piję kawę z cukrem. Wcześniej chyba zapalę, napije się napoju z kofeiną który wyrówna mi ciśnienie w mózgu. Wiersz udany :-) Pozdrawiam :-)
Mi Lo
Mi Lo 19 pazdziernika 2015, 17:23
naprawdę jest dobrze.
fly
fly 19 pazdziernika 2015, 20:57
Bardzo :)
kobieta ze złą buzią
kobieta ze złą buzią 20 pazdziernika 2015, 19:56
średnio jest,
tylko arabski fragment jest świetny, ten:

"z wysokości własnych oczekiwań
nie widać już celu. jestem"
przysłano: 19 pazdziernika 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca