Literatura

nie pytaj co mi jest i tak powiem ci że wszystko w porządku (wiersz)

xblade

masz w oczach coś, co nie pozwala zasnąć -
pewność, że świt przyjdzie ze spuszczoną głową,
niosąc w dłoniach tajemnicę - złotą monetę,
którą zapłacę za miłość lub złożę na żebrach,
tak by serce nabrało wartości.

 

wydawać by się mogło, że słowa tkwią w nas

jak ciężar rzecznego szlamu odbierają moc samorodkom.
pamiętasz Kalifornie i słońce kruszące się w ustach?
jesteś gorączka w tę noc. pyłem pod powiekami
i zbitą szklanką, która kaleczy

 

dotyk. teraz, gdy potrzebuje go najbardziej
nie umiem prosić choćby o zrozumienie.
stałem się grudą ziemi - skorupą samego siebie.

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 pazdziernika 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca