nieprawdziwy obraz Polaka

Jacek JacoM Michalski

robią z krzyża sierp i młot

wolnością scalają mury

w imieniu boga i ojczyzny

niepokalanie tłumnie sądzą

a w domach tłuką dzieci

kłamią zdradzają piją

mają dwie lewe ręce do roboty

taki to obraz znany z historii

mają prawdziwi obywatele

z naciskiem na prawdziwi

w opozycji do tych fałszywych

co tylko płacą podatki

boga szukają w samotności

w uznaniu własnych win

nie chcą schylać się po kamienie

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 11 listopada 2015
anonim
  • Jacek JacoM Michalski
    musiałem :-)

    · Zgłoś · 9 lat
  • Mithril
    "nie chcą >>>schlać

    · Zgłoś · 9 lat
  • Jacek JacoM Michalski
    :-) schylać...ale schlać pewnie też

    · Zgłoś · 9 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ci co robili z krzyża sierp i młot - to nie w imieniu Boga, ale mogli tak sądzić.
    Fałszywi również są nieprawdziwi, nie chcą ale schylają się po kamienie.

    · Zgłoś · 9 lat
  • Michalina z Rotterdamu
    No no, relacja na żywo z 11 list.

    · Zgłoś · 9 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Nie ze wszystkim się zgadzam merytorycznie. Ale doceniam że można skrytykować i nie jednocześnie samemu nie rzucić kamieniem

    · Zgłoś · 9 lat
Usunięto 1 komentarz