Literatura

Nic (wiersz)

Luke_Skyw

hmmm... po prostu przeczytajcie i oceńcie
Nie widzę nic
Droga pierzchła, zamilkła pod stopami
Śmierć zajrzała w oczy
Ślepii iskierkami igrając

Z czym ? Nie wiem...
Z kim ? Z nikim...

Nie słyszę nic
Noc głucha okryła
Skrzydłami
Kaskadą bladych lic
Tak cicho, spokojnie, aż krew slychać
Cieżkimi strugami płynącą
W piach...

Tak cicho. Boję się...
Czego ? Nie wiem
Czego ? Szarości...

Nie czuję nic
Ciemnośći zaślubiny, serce umilkło
Chwile - nieskończoność
Śmierć, w szarości.
Szarośc, bezruch, zgnilizna, śmierć.

Nie czuję nic. Dlaczego ?
Bo nie chcę...
A czego chcesz ? Pyta śmierć.
Chcę cofnąć czas...
Przykro mi... nie da się...

13.10.2000


niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 pazdziernika 2001

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca