Literatura

dla Niej (wiersz)

Jaro

inne są nie ważne
 dni których nie było 
liczysz się
jesteś  liczbą najważniejszą 
dwa Pi r kwadrat
brakujący pierwiastek w tablicy Mendelejewa 

 

inne kobiety nie istnieją 
choć szanuję płeć przeciwną


 mieszkasz w głowie
 słowa które kocham
zawsze mówię nie bój się 
jestem blisko
bliżej niż ostatni brzeg

 

gdy zabraknie słów w ustach 
jesień zabierze ostatnie słowa 
wiatr rozwieje myśli żółte liście
siwe od zmartwień skronie 
białe włosy lniane zastygłe w miejscu marzenia

 

szanuję cię
 dąsy niepokoje 
skrajne stany zaburzonej kobiecości

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 15 grudnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca