Literatura

szopka polanowska(P) (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

 

a w Polanowie tak jak dawniej
pachnie spokojem i powietrzem
może nie pięknie ale ładnie
wszak dobre lepsze jest niż lepsze

ludzie gdzieś idą bez polotu
wczoraj po wino dziś po smalec
na przekór zgrai czarnych kotów
bywają sobą niebywale

więc w butach ciągle trochę słomy
bardziej dla ciepła niż pod schemat
psy obszczekują nieznajomych
choć prawie nigdy ich tu nie ma

czasem przypadkiem ktoś tu wpadnie
zmienić oponę jeśli pęknie
zobacz kochanie jak tu ładnie
a mogło przecież być tak pięknie

 


wyśmienity 10 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 16 grudnia 2015, 09:09
...dobre pisanie
Mi Lo
Mi Lo 16 grudnia 2015, 12:50
z uśmiechem
Strogoff 13 stycznia 2016, 23:02
To było miłe.
Przemek Trenk
Przemek Trenk 7 lutego 2016, 13:28
Świetny
przysłano: 15 grudnia 2015 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca