Literatura

po-ranny (Po) (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

 

Deszcz się zaniósł po lasach i górkach

wiatr przegania krople z gałęzi

żal i smutek w niechcianych nokturnach

na dnie każdej mieszkają pamięci

 

niejednemu się dla mnie umarło

przez chorobę zawiść niemiłość

za odeszłych płakać nie warto

bo są w raju

lub ich wcale nie było

 

można było lepiej i więcej

dużo bardziej i jeszcze wygodniej

lecz zostałem człowiekiem na szczęście

a nie czyimś pucharem przechodnim

 

deszcz po górkach i lasach się śmieje

wiatr do życia gałęzie obudził

a ja noszę pod sercem nadzieję

na tych ludzi zrodzonych dla ludzi

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
hania 30 grudnia 2015, 08:17
Dziękuję, zaczynam dzień od wiersza, Twojego
przysłano: 27 grudnia 2015 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca