Literatura

tak! śmierć boli (wiersz)

Jaro

a gdybym miał umrzeć
śmierci się nie lękam 
jest gotów od zaraz
określić 
całokształt podsumować

 

tylko

dzieci szkoda

ładne zdrowe 
wychować  dać przykład 
nauczyć kochać szanować 
opiekować się wzajemnie
podać przykłady miłości

 

jak róża ma kolce

rani zadaje ból
tak śmierć boli
ale tylko żywych zaślepionych 
szkoda im majątków 
w skarpetach pochowanej mamony

nie dzielą się 
chodzą do kościoła 
modlą wznoszą o więcej
o śmierci nie mówią 
żyją sobą 
przeklinają każdy dzień 
życzą śmierci sąsiadowi 
bo ma samochód lepszy

 

gotowy do walki do pracy
od świtu do nocy 
oddam życie jeśli ma to sens

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Przemek Trenk
Przemek Trenk 8 lutego 2016, 12:04
Dobry tekst
przysłano: 6 lutego 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca