Literatura

legenda (wiersz)

Jaro

zamiast siedzieć na necie

i stukać w klawiaturę

wypisując bzdury 

 

weź się w garść

 

ćwicz celność karabin chwyć mocno 

tak trzymaj

jest co raz gorzej 

lepiej nie będzie 

jakby chłodniej na świecie

 

zbuduj okopy

wyspawaj stary czołg

łopaty złamany sztil 

to nie twoja wina

zmienia się realistyka

 

naucz się obronić rodzinę i siebie 

by wnukom wieczorami legendę słać 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 lutego 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca