Literatura

,,Kolorowa droga'' (wiersz)

Julia Borowska

                                                

                                                ,,Kolorowa droga''

Gdy idę na przystanek

i stoję tam sama.

Puszczam dużo baniek

robi się wielka plama.

W tym miejscu wszystko jest zgodne

i wydaję się takie ogromne.

Nikogo tu nie ma

jestem tylko ja i kawałek nieba.

Tak cicho i przyjemnie.

Wydaję mi się, że świat nie żyję beze mnie.

Nikt mnie nie widzi.

Nikt mnie nie słyszy.

Mogę kolorować tęczę w ciszy.

Słucham i słucham, usłyszeć nie mogę.

Lecz zaraz? Coś słyszę!

Tramwaj wjeżdża na drogę...

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 9 marca 2016, 23:31
youtu.be/35jViW9eRi8 lepsze
przysłano: 9 marca 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca