za-czarowany

Grzesiek z nick-ąd

 

zabiorę ciebie na wycieczkę
po najjaśniejszej stronie drżenia
wszak ty miłością moją jesteś
za twoje ciepło i marzenia

więc wyczaruję z kapelusza
gwiazdy co burze obłaskawią 
ozdobię nimi twoją duszę
szczęśliwą życiem i zabawą

wiatrom nakażę wiać gdy trzeba
cieniom i słońcu się pogodzić
a nam pozwolę się już nie bać
że nie będziemy wiecznie młodzi

lecz nawet jeśli nas nie będzie 
zabraknie czasu lub natchnienia 
będę cię kochał jeszcze więcej 
za twoje ciepło i marzenia

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 12 marca 2016
anonim