Literatura

Siedem obrazów z Tego Życia (Na smyczy po niebie) (wiersz)

Rukusafu

29 VIII 2001, Paryż, CJ
1. Ja
Magia ogrodów
Staję na głowie i już!
Spacer po niebie

2. Ty
Mała żebraczka
Śpi u stóp manekina
Spacer po niebie

3. My
Po dnie akwarium
Kraby chodzą parami
Spacer po niebie

4. Jutro
Będziesz szczęśliwy
Mówią mi czarne chmury
Spacer po niebie

5. Wczoraj
W noc tak gorącą
Nie chcą topnieć spojrzenia
Spacer po niebie

6. Byłaś
Chcąc zdjąć koronę
Potykam się o korzeń
Spacer po niebie

7. Byłem
Ostatnie tchnienie
Spadł gdzieś maleńki jerzyk
Spacer po niebie

dobry– 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 listopada 2001

Inne teksty autora

Przeprost Ciapki w Ogrodzie Saskim
Łukasz Isha Pietraczuk
Będzie kochać
Łukasz Isha Pietraczuk
Tańcz
Łukasz Isha Pietraczuk
Sen o polach pszenicznych
Łukasz Isha Pietraczuk
Modlitwa dziękczynna
Łukasz Isha Pietraczuk
Dłoń Enei umierającej
Łukasz Isha Pietraczuk
Ledwodyszemranie
Łukasz Isha Pietraczuk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca