Literatura

[***] (wiersz)

Gąsieniczka

Wchodzę do pokoju,
Rozglądam się
Nie poznaję ścian, okien
Siadam na łóżku
A moje ciało pada
Dusza pędzi przed siebie
Biegnie, goni, chore myśli
One wchodzą po drabinie
Widzę anioła
On jest pełen cierpienia
Widzę diabła
On jest pełen szczęścia
Zapraszają mnie do siebie...
Idę
Stoję
Patrzę
Anioł czy Diabeł?
I nic...
... Anioł...
Wstaje moje ciało
Dusza wraca na miejsce
Podnoszę się
Wychodzę z pokoju
Zamykam drzwi
Widzę świat
Jest inny niż przedtem
Jest rzeczywisty


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Olka 18 maja 2002, 08:23
ciekawe co bardziej boli - rzeczywistośc czy jej złudzenie?
przysłano: 8 marca 2000

Inne teksty autora

Tylko dla ciebie
Gąsieniczka
Narkoman
Gąsieniczka
Zegar
Gąsieniczka
[***]
Gąsieniczka
Pokój
Gąsieniczka
Pociąg
Gąsieniczka
Niebo
Gąsieniczka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca