Literatura

[***] (wiersz)

Gąsieniczka

w ciemną noc,
gdzie dookoła
otacza mnie ciemność
mój umysł rozjaśniony
słabym światłem ulicznej latarni
błądzi...
gubi się w co dziennym porządku
świata dorosłych
nie wie co ma począć
z wolnością...

w krótkiej chwili uniesienia
zapomnienia cieszy się sobą światem
cieszy się ciemnością
go otaczającą...




słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
junihnio
junihnio 29 grudnia 2003, 20:00
nie wiem co napisac
przysłano: 8 marca 2000

Inne teksty autora

Tylko dla ciebie
Gąsieniczka
Narkoman
Gąsieniczka
Zegar
Gąsieniczka
[***]
Gąsieniczka
Pokój
Gąsieniczka
Pociąg
Gąsieniczka
Niebo
Gąsieniczka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca