Literatura

słowo kocham (wiersz)

Bartek Wyrostek

Kiedy spotkasz słowo kocham

leżące pod twoimi nogami

może leżeć w deszczu po burzy,

słońcu, nieskoszonej trawie,

nieuporządkowanych szafach,

albo w barze.

Może wypaść z torebki przypadkiem

lub kieszeni w jeansach,

albo może być podane zapakowane

w czerwoną kokardkę.

Nie zawsze będzie wyglądać tak samo.

Nie zawsze będzie słodkie,

ale będzie cię prosić byś

nie przechodził obojętnie dalej,

byś je zabrał i schował

na wieczne przetrwanie.

Podniesione nie umrze

jedno na milion,

pozostawione

 jedno na milion zostanie.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Katowicki Pierrot
Katowicki Pierrot 10 lipca 2016, 01:12
hmmm, ten nadmiar opisów jakoś do mnie nie przemówił
przysłano: 7 lipca 2016 (historia)

Inne teksty autora

kiedy
Lucky Person
poczekaj
Lucky Person
przyjaciel
Lucky Person
niepokoje
Lucky Person
usiądź
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca