Literatura

wieczorna zaśniewanka wyziewna od A* dla M* która ma trudne dni (wiersz)

Arkadiusz R. Skowron

(mnie też łeb pęka i cała reszta bo również mam swoje lata nie
nie wypominam dobrze nie rycz dostaniesz tą bajką
człowiek 

człowiekowi powieką
 a zakurzona łza ląduje w popielniku w koło 
wojtuś iskiereczką
 koły-ss-anki babcinej a obok i ikar nadużywany nawiązuje
do antyku bez zająknięcia
 nie wiadomo po co 
bo nawet nie luźnym związkiem 

o statusie skomplikowanym
 mówią ducha nie gaście 
bo to tylko papieros 
ciągły nasennie i następnie 
na-i-pod-między-zębiu

dlatego nie miej mi za łzę 
że sens jak kurz 
za chwilą śpi


zagubiony gdzieś wśród liter
przez których gąszcz się właśnie przedzierasz
naocznie między uszami mam nadzieję
dochrapania do cna a jeśli nie to w zapasie

jest jeszcze królewna która była 
tylko jedna i tylko w tamtej koły-ss-ance
pokochała grajka
 zupełnie
bez sensu bo król na samą myśl
o kosztach wesela 

doprowadził bajkę do abdykacji
i tyle

(zaciskam 

mocniej resztki filtra w popielniczce
i to samo radzę 
twoim powiekom) tak

ja ciebie też (i---iiiiiiiii---
--sssssssss-
-kierka zgas----)
(-----)

---------------------










-------------------
któryś-tamś

grudzień-trudzień-złudzień

2012 (wy)(K***)roku

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
David Samin
David Samin 5 grudnia 2016, 09:23
... :))
przysłano: 3 grudnia 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca